Loonbedrijf Klompe roemt kwaliteit Panolin olie

De allereerste kennismaking van Jan Klompe van Loonbedrijf Klompe uit Emmeloord met Panolin olie dateert alweer uit 2004. Destijds werd zijn nieuwe aankoop bij het mechanisatiebedrijf zijn machine afgeleverd met Panolin olie. Vanwege de diverse voordelen qua duurzaamheid, kostenbesparing en milieuaspecten van Panolin olie is Klompe sindsdien overtuigd van de hoge kwaliteit van Panolin olie. 

“Elke nieuwe machine, met een gesloten oliesysteem, die we nu aanschaffen dient afgeleverd te worden met Panolin olie”, vertelt Klompe. Het biologische aspect van de Panolin olie vindt Klompe erg belangrijk: “Ik wil geen gedoe op het land. Bij een eventuele slangbreuk of iets dergelijks wordt de milieuschade behoorlijk beperkt. Daarnaast merk ik in de praktijk dat olieverversen bijna een zeldzaamheid wordt. Zelfs na 10.000 draai-uren hoeft de olie nog niet ververst te worden. Dat wijzen de jaarlijkse controles ook uit. Alle componenten blijven goed”, licht Klompe toe.

Dat het voor Klompe wel even wennen was aan de lange levensduur van Panolin olie blijkt wel uit zijn verhaal van vele jaren geleden met de Panolin vertegenwoordiger. “Ik had de vertegenwoordiger op bezoek en vertelde hem dat ik van plan was de Panolin olie te vervangen in mijn machines”, geeft Klompe aan.

“Normaal gesproken verwacht je toch eigenlijk van een vertegenwoordiger dat hij hierin meegaat en je voorziet van nieuwe olie. Echter, deze man keek me aan en raadde me ten zeerste aan dit niet te doen. Tot op dat moment ververste ik op gezette tijden de olie van mijn machines. Het was een behoorlijke omschakeling om te vernemen dat dit met Panolin olie op die manier niet meer hoeft”.

Panolin heeft zich door de jaren heen bij vele grote fabrikanten bewezen als een kwalitatief hoogwaardig merk. Ook Jan Klompe beaamt dit: “Ook in onze Fendt trekker zit Panolin olie. Fendt zelf geeft hier notabene ook toestemming voor”.

Bij het rondje door de bedrijfshal van Klompe valt het oog op een Cardev filtersysteem. “Die past perfect in het plaatje van de duurzaamheid”, geeft Klompe aan. “Met deze mobiele installatie kan ik op een eenvoudige manier zelf de olie ontdoen van water- en deeltjesvervuiling. Deze filtratie reinigt de olie tot zelfs nieuw of beter”.