Loonbedrijf Klompe roemt kwaliteit Panolin olie

De allereerste kennismaking van Jan Klompe van Loonbedrijf Klompe uit Emmeloord met Panolin olie dateert alweer uit 2004. Destijds werd zijn nieuwe aankoop bij het mechanisatiebedrijf zijn machine afgeleverd met Panolin olie. Vanwege de diverse voordelen qua duurzaamheid, kostenbesparing en milieuaspecten van Panolin olie is Klompe sindsdien overtuigd van de hoge kwaliteit van Panolin olie. 

“Elke nieuwe machine, met een gesloten oliesysteem, die we nu aanschaffen dient afgeleverd te worden met Panolin olie”, vertelt Klompe. Het biologische aspect van de Panolin olie vindt Klompe erg belangrijk: “Ik wil geen gedoe op het land. Bij een eventuele slangbreuk of iets dergelijks wordt de milieuschade behoorlijk beperkt. Daarnaast merk ik in de praktijk dat olieverversen bijna een zeldzaamheid wordt. Zelfs na 10.000 draai-uren hoeft de olie nog niet ververst te worden. Dat wijzen de jaarlijkse controles ook uit. Alle componenten blijven goed”, licht Klompe toe.

Dat het voor Klompe wel even wennen was aan de lange levensduur van Panolin olie blijkt wel uit zijn verhaal van vele jaren geleden met de Panolin vertegenwoordiger. “Ik had de vertegenwoordiger op bezoek en vertelde hem dat ik van plan was de Panolin olie te vervangen in mijn machines”, geeft Klompe aan.

“Normaal gesproken verwacht je toch eigenlijk van een vertegenwoordiger dat hij hierin meegaat en je voorziet van nieuwe olie. Echter, deze man keek me aan en raadde me ten zeerste aan dit niet te doen. Tot op dat moment ververste ik op gezette tijden de olie van mijn machines. Het was een behoorlijke omschakeling om te vernemen dat dit met Panolin olie op die manier niet meer hoeft”.

Panolin heeft zich door de jaren heen bij vele grote fabrikanten bewezen als een kwalitatief hoogwaardig merk. Ook Jan Klompe beaamt dit: “Ook in onze Fendt trekker zit Panolin olie. Fendt zelf geeft hier notabene ook toestemming voor”.

Bij het rondje door de bedrijfshal van Klompe valt het oog op een Cardev filtersysteem. “Die past perfect in het plaatje van de duurzaamheid”, geeft Klompe aan. “Met deze mobiele installatie kan ik op een eenvoudige manier zelf de olie ontdoen van water- en deeltjesvervuiling. Deze filtratie reinigt de olie tot zelfs nieuw of beter”.

 

 

 

Meer machines op PANOLIN olie bij Alfred van Donselaar

Van Donselaar Boom-, Bos- en Landschapsverzorging is een klein, maar ervaren en allround bedrijf. Alfred van Donselaar is sinds 1997 actief voor klanten als Staatbosbeheer, particuliere landgoedeigenaren, natuurreservaten en lokale overheden als gemeenten en provincies. Ook komen de opdrachten van aannemers, hoveniers en landschapsverzorgers. Sinds zeven jaar draaien diverse machines van Alfred van Donselaar op PANOLIN olie. Een (milieu) bewuste keuze!

“Het klopt dat steeds meer machines de afgelopen jaren zijn afgevuld met PANOLIN olie”, geeft Van Donselaar aan. “Het milieuvriendelijke aspect hiervan vind ik erg belangrijk. PANOLIN smeermiddelen dragen aantoonbaar bij aan de vermindering van de C02 uitstoot en zijn duurzaam gemaakt volgens de laatste innovaties en technieken. Hierdoor voldoen ze aan veel internationale milieu- en kwaliteitseisen. Enkele klanten van mij, zoals Staatsbosbeheer, geven ook aan het erg te waarderen dat we op deze manier werken.

Ik heb inmiddels PANOLIN olie in mijn trekkers, versnipperaars, stobbenfrees en kraan en dat betaalt zich uit. Ik heb tot nu toe nog geen enkel probleem gehad met de olie in de vorm van slijtage of storing”, licht Van Donselaar toe.

Filteren voorkomt vervanging Naast het gebruik van PANOLIN olie, heeft Alfred van Donselaar op zijn machines ook een Cardev filtratiesysteem zitten. “Dit systeem zorgt ervoor dat de olie geschoond wordt van water- en deeltjesvervuiling”, vertelt Van Donselaar. “Na meerdere analyses blijkt telkens dat de olie nog van uitstekende kwaliteit is en er van vervanging geen enkele sprake is. Kijk, en dat scheelt heel veel in de levensduur.

 Ik kan dan ook niet anders zeggen dat de omschakeling naar PANOLIN olie voor mij de juiste keuze is geweest. Een keuze die ik wil doortrekken naar elke nieuwe, toekomstige machine”, aldus Van Donselaar.

 

 

 

 

JVS Techniek uit Hem kiest voor PANOLIN en CARDEV

JVS Techniek levert maaiboten voor het verwijderen van plantengroei in watergangen en meren. 

JVS Techniek en Duport Lubricare B.V. zijn een samenwerking aangegaan voor het afvullen van haar maaiboten met PANOLIN HLP SYNTH en CARDEV filtratie.

PANOLIN smeermiddelen zijn CO2 verlagend, biologisch afbreekbaar en hebben een aantoonbaar langere levensduur.
Door het gebruik van CARDEV filtratieapparatuur haalt u meer rendement uit uw olie door langere olieverversingsintervallen waardoor ook een lagere CO2 uitstoot gerealiseerd kan worden.


Is duurzaamheid, milieuvriendelijkheid of biologisch afbreekbaar een belangrijk thema of vereist binnen uw bedrijf, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

 

 

 

 

Staatsbosbeheer Zelhem gaat voor duurzaam.

Ook op het gebied vanhaar machinepark en het onderhoud ervan. Jan de Winkel van Jan de Winkel Landbouwmechanisatie sloot eerder dit jaar een samenwerking met Staatsbosbeheer Zelhem voor het leveren van tractoren en het omolieën naar Panolin smeermiddelen.

“Staatsbosbeheer Zelhem stelde hoge eisen aan onze samenwerking”, geeft Jan de Winkel aan. “Het gebruik van Panolin smeermiddelen in de tractoren en machines was een voorwaarde. We zijn begin dit jaar gestart en hebben alle machines omgeolied met Panolin smeermiddelen. Om vermenging te voorkomen hebben we een eigen systeem bedacht met aangebrachte koppelingen. De machines worden middels olie bemonstering gemonitoord.

De analyses en rapportages verlopen via Duport Lubricare uit Dedemsvaart. Die rapportages geven ons gaandeweg een goed beeld van de levensduur, de duurzaamheid en de CO2 verlagende werking van het werken met Panolin olie.

 

 

 

 

Nieuwe Botlekbrug en PANOLIN

In het havengebied van Rotterdam is op 12 juli 2015 de nieuwe Botlekbrug in gebruik genomen, de grootste verticale hefbrug in de wereld.

De nieuwe Botlekbrug is 1.200 meter lang en bestaat uit de zes betonnen heftorens en is in totaal 64 meter hoog.
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe brug is de brughef installatie.

Deze hefinstallatie zorgt er voor dat het brugdek van 5.000 ton snel in totaal 31 meter razendsnel omhoog en omlaag kan gaan.

Hiermee heeft de brug de hoogste liftfrequentie en de hoogste liftsnelheid ter wereld.
DUPORT Lubricare B.V. heeft in samenwerking met de Oostenrijkse vestiging van PANOLIN de milieuvriendelijke hydrauliek olie PANOLIN HLP SYNTH 15 voor dit project geleverd en uitgevoerd.

PANOLIN smeermiddelen zijn duurzaam, biologisch afbreekbaar en hebben een lange aantoonbare levensduur.
Is duurzaamheid, milieuvriendelijkheid of biologisch afbreekbaar een belangrijk thema voor u? Wilt u meer informatie?

Kijk op onze website of neem direct contact met ons op.